Felmeddelande

Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3478 av /var/www/vhosts/shr.nu/httpdocs/includes/bootstrap.inc).

Yrket Hudterapeut

En hudterapeut är utbildad i ett antal olika behandlingar så som ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, pedikyr, manikyr, hårborttagning, elektrisk epilering och makeup. Efter utbildningen är det vanligt att man går fördjupningskurser och vidareutbildningar inom andra verksamhetsområden såsom IPL/laser, kosmetisk tatuering och nagelbyggnad.

Förutom att göra behandlingar är det en stor del i arbetet att hjälpa kunden hitta rätt produkter för sina behov. Hudterapeuten är på så vis även en säljare.

Många hudterapeuter börjar som anställda och startar sedan egen verksamhet. En hel del arbetar på större spa-anläggningar och andra åker utomlands för att jobba tex på kryssningsfartyg.

Det blir vanligare och vanligare att hudterapeutens kvalificerade kompetens efterfrågas hos hudläkare, apotek och i parfymerier.

För att kunna söka medlemskap i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation krävs att man gått en av SHR godkänd hudvårdsutbildning. Du hittar de olika skolorna här!
Har du gått en utbildning utomlands kan du validera dig.

Som medlem i SHR är du Auktoriserad.

Se Arbetsförmedlingens film om yrket här: Yrkesfilm Hudterapeut (finns även längst ner på denna sida)

Bland vidareutbildningarna som finns inom SHR kan nämnas gesällbrev, mästarbrev, certifikat för nålepilation och certifikat för specialiserad hudterapeut. Alla syftar till att bredda och fördjupa kunskapen områden inom yrket.

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation är ingen facklig organisation, utan en yrkesorganisation för auktoriserade hudterapeuter.

– Hur mycket tjänar man som hudterapeut? Här får du en fingervisning >>>

Rättigheter: 
Öppet material