The Skincare Professionals Awards (SPA) är ett tillfälle för företag som ställer ut på Hud & Kosmetik samt Servicemedlemmar i SHR och som vänder sig till professionella yrkesutövare, att tävla med sina produkter om att nomineras och chansen att vinna auktoriserade hudterapeuters finaste utmärkelse.
Syftet med tävlingen är att lyfta fram de professionella hudterapeuternas främsta arbetsredskap – de professionella produkterna.

Tävlingen är öppen för svenska företag som ställer ut på Hud & Kosmetik och/eller är Servicemedlemmar i SHR och har produkter avsedda för hudterapeuter att arbeta med i behandlingar, dvs kabinprodukter.

De tre nominerade produkterna i varje kategori är presenterade!

Vinnarna presenteras torsdagen den 7 september på årets  Afterwork (f.d. Branschminglet) på Hud och Kosmetik.

 

KATEGORIER

1. Årets professionella produkt: innebär produkt som endast finns som behandlingsprodukt.
2. Årets mjukgörare: innebär produkt avsedd för att återfukta ansiktet. Till exempel, dagkräm, nattkräm eller 24h kräm.
3. Årets specialvård: innebär produkt för specialbehandling i ansiktet och/eller dekolletaget så som serum, peeling och mask.
4. Årets ögonprodukt: innebär produkt avsedd för ögonområdet. Till exempel kräm, serum eller mask.
5. Årets makeupprodukt: innebär produkt avsedd för att ge färg och/eller önskad finish för ansikte eller i vissa fall kropp (ej kroppsmålning). Till exempel: primer, foundation, ögonskugga, läppstift.
6. Årets nagelprodukt: innebär produkt avsedd för vård och skötsel av naglar och/eller området runt nageln, till exempel: peeling, olja, kräm eller nagellack.

 

BEDÖMNINGSKRITERIER                                       

Produkterna kommer bedömas enligt följande kriterier: känsla, förpackning, effekt, innehåll samt information & marknadsföring. Total poäng sätts från 1–5 per kriterier och produkt efter hur bra den uppfyllt följande kriterier.

Känsla: innebär att man tittar på konsistens, doft, applikation och känslan på huden. Max 5 poäng

Förpackning: innebär att man tittar på produkten och produktens emballage (om det kan tillämpas) design, funktion samt användarvänlighet. Max 5 poäng

Effekt: innebär att man tittar på om produkten håller vad den lovar, samt ger förväntade effekt och resultat. Max 5 poäng

Innehåll: innebär att man tittar på produkternas ingredienser överlag, aktiva ingredienser. Innovation och sammansättning tas också med i bedömningen. Max 5 poäng

Information & marknadsföring: Innebär att man tittar på hur lättförståelig användarbeskrivningen på förpackningen är och hur bra marknadsföringen av produkten är. Här bedöms också företagets motivering för enskild produkt. Max 5 poäng

Totalt max poäng per produkt: 25 poäng

JURY
 
 
 I juryn sitter yrkesverksamma auktoriserade hudterapeuter med gedigen yrkeserfarenhet.

Rättigheter: 
Öppet material